Wintersluitingsregeling

6 januari 2020

Het formulier "wintersluitingsregeling oudere werknemers SF BIKUDAK" voor de winter 2019/2020 is vanaf vandaag beschikbaar. Het staat onder het onderdeel bedrijfstakeigenregelingen - formulieren

Oudere werknemers met een 4-daagse werkweek of oudere werknemers die 45 jaar werkzaam zijn in de sector hoeven geen snipperdagen en roostervrije dagen te gebruiken voor de wintersluiting. Op grond van de CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven kan de werkgever een declaratie indienen bij SF BIKUDAK als de wintersluiting van 2019-2020 op u van toepassing is. De werknemer waarvoor een declaratie wordt ingediend, moet aan drie voorwaarden voldoen: 

  • De werknemer bereikt binnen 10 jaar de AOW-gerechtigde leeftijd;
  • De werknemer is minimaal 5 jaar in loondienst van een werkgever in de zin van de CAO BIKUDAK; en
  • De werknemer heeft gekozen voor een 4-daagse werkweek; of
    De werknemer is 45 jaar of langer werkzaam in de sector en heeft gekozen voor de bijbehorende regeling (3-daagse/ 4-daagse werkweek)

Deze regeling is niet van toepassing op UTA-werknemers.

Wintersluitingsperiode en vergoedingen

Is uw bedrijf de hele periode van 23 december 2019 tot en met 3 januari 2020 gesloten? Dan ontvangt u per werknemer een vergoeding van € 115,00 per dag over de 7 werkdagen in deze periode. ​​​​​​​

Vergoedingen aanvragen

De vergoedingen kunt u na de wintersluitingsperiode aanvragen. Het formulier moet uiterlijk 31 maart 2020 zijn ontvangen door  APG.